Cejlonské filé
Cejlonské filé
- 0.6 kg rybího filé
- 0.01 l oleje (3 lžíce oleje)
- 0.0.1 l citrónu (šťáva z 1/2 citronu)
- 2 ks stroužky česneku
- 0.002 kg zázvoru (1/4 lžičky mletého zázvoru)
- 0.002 kg mleté skořice (1/4 lžičky mleté skořice)
- 0.002 kg tlučeného hřebíčku (1/4 lžičky tlučeného hřebíčku)
- 0.002 kg kary (1/4 lžičky kari koření)
- 0.002 kg drceného kmínu (1/4 lžičky drceného kmínu)
- 0.001 kg kurkumy (na špičku nože kurkumy, nemusí být)
- 0.001 kg chilli (na špičku nože chilli, podle chuti)
- 1 ks rajče
- 0.01 kg bambusových výhonků (1 lžíce bambusových výhonků)
- 0.01 kg másla
Postup:
Plátky filé řádně očistíme a osušíme.
Všechno koření promícháme s prolisovaným česnekem, olejem a citronovou šťávou.
Do takto připravené marinády vložíme filé a necháme asi dvě hodiny odležet. Po hodině je v marinádě otočíme.
Rajče spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na osminky.
Připravíme si obdélník z dvojitého alobalu, porce filé na něj rozložíme.
Přidáme nakrájené rajče, bambusové výhonky a plátek másla
Dobře zabalíme a pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C 30 minut.
Doba přípravy: 160 minut s marinováním.
Vhodná příloha: dušená rýže.