Roštěná na houbách
Roštěná na houbách
- 0.6 kg roštěné (4 ks plátky roštěné)
- 4 ks cibule
- 0.2 l oleje
- 0.05 kg sůl
- 0.05 kg černý mletý pepř
- 0.10 kg mrazených či sušených hub
- 0.1 kg hladké mouky
- 0.15 kg polohrubé mouky
Postup:
Hrnci si rozpálíme řádně olej.
Plátky roštěnky naklepe a nezapomeneme naříznout okraje.
Osolíme, opeříme a obalíme v hladké mouce.
Takto připravené plátky opečeme.
Maso vyjmeme a přidáme cibuli nakrájenou na jemno.
Necháme cibuli zezlátnout a zalijeme trochou vody. Necháme cibuli opět restovat. A opět přilijeme trochu vody.
Tento postup opakujeme třeba i 5x, až bude mít cibuli krásnou hnědou barvu. Cibule si pustí cukr a začne tmavnout.
Zalijeme vodou do požadovaného množství a vložíme maso. Vaříme do změknutí masa.
Omáčku zahustíme takzvanou amerikou - polohrubá mouka rozšlehaná ve vlažné vodě. Provaříme minimálně 30 minut.
Omáčku dochutíme a scedíme.
Sušené houby namočíme do vody a mrazené necháme povolit. Poté jej krátce provaříme v lehce osolené vodě zvlášť.
Scedíme a přidáme do hotové omáčky.
Doporučená příloha: dušená rýže, houskový knedlík.
Doba přípravy: 45 minut.
© Jiří Šimek, Liberec